FOLLOW MY SPOTIFY PLAYLIST!

Subscribe!

Interview With Dancetour!

Large  mg 5598

Vertel eens in het kort iets over jezelf?

Ik ben Quincy Wilson, 18 jaar en ik kom uit Zwijndrecht. Op dit moment ben ik volop bezig met het producen van muziek en met het draaien op verschillende toffe feesten. Op dit moment volg ik geen opleiding meer omdat ik me volledig wil richten op het produceren en draaien van muziek.
 

Hoe kwam je erop om mee te doen met de DJ Clash

Het begon eigenlijk als een soort grap. Toch besloten Tom (T-Style) en ik mee te doen maar hadden van winst alleen maar kunnen dromen. De reden dat wij ons samen inschreven was omdat wij dachten dat het slimmer was om het samen te doen omdat we dan meer bereik zouden hebben. Dit heeft uiteindelijk dus ook gewerkt wat ik eigenlijk nooit had verwacht.

 

Zoals eerder gezegd had je het niet verwacht dat je de DJ Clash in Dordrecht zou winnen. Uiteindelijk stond je er op 27 april wel, hoe heb je die dag beleefd?

Ik heb de dag ervoor niet echt kunnen slapen. Mijn focus lag alleen maar op hoe wij nou echt een goede show neer konden zetten op Dancetour in Dordrecht. Niet alleen mochten we draaien op Dancetour, ook mochten we draaien voor de Koning en de Koningin gezamenlijk met Lucien Foort. Deze dag heeft me ook zoveel adrenaline gegeven dat ik gewoon delen van deze dag ben vergeten. Het moment wat me wel echt is bijgebleven is het draaien op Dancetour zelf. Meer dan 20.000 man stonden daar voor onze neus, en het was de taak van ons, om die mensen het allerbeste uurtje uit hun hele leven te geven. Dat hebben wij hopelijk gedaan ;)

 

Sinds 1 januari draai je nu solo, wat voor muziek producer je zelf?

Ik produceer zelf EDM en House. Ik luister veel naar platen van grote jongens als Armin van Buuren en Calvin Harris. Door die gasten raak ik ontzettend geïnspireerd. Verder vind ik vooral de persoonlijkheid van Armin heel tof! Daar kunnen veel mensen wat van leren. Hij is echt gewoon zichzelf en ook nu die zo groot is. Door te luisteren naar Armin ben ik ook gaan proberen een aantal Trance elementen te verwerken in mijn producties, omdat ik dat gewoon heel vet vind!

Na Dordrecht gingen jij en T-Style de halve finale in van de DJ Clash. Wat is het leukste wat uit dat traject is bijgebleven?

De masterclass van Vato Gonzalez en van Lucien Foort heb ik echt heel erg veel aan gehad. Vato vertelde veel over de marketing en daar heb ik heel veel van opgestoken, wanneer je content online zet en hoe je dit online zet. Van Lucien leerde ik veel over het beter maken van mijn producties en het afmixen van deze producties. Deze man is zo’n genie! Ik heb in 15 jaar school zoveel minder geleerd dan afgelopen jaar alleen al van hem. Echt bizar hoe hij tegen de klanken van muziek kijkt. Ik denk dat hij wel de vader van de gehele Dance industrie is, en iedereen nog steeds zoveel van kan leren, zelfs een Martin Garrix of een Ben Liebrand.

 

Hoe ziet het er voor jou uit na het winnen van de landelijke finale van de DJ Clash?

Doordat ik Dancetour won, is het nu elk weekend een groot feest. Tegenwoordig begint mijn draaiweekend al op donderdag en soms eindigt het pas om maandag. Het is zo superleuk om mensen die ergens voor komen, het te kunnen geven. Het allermooiste vind ik nog dat je voelt dat de mensen het waarderen wat je aan het doen bent, dat is uiteindelijk waar ik het voor doe.

 

 

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik in de Top 10 te hebben gestaan met een plaat, en uiteindelijk ook de support te hebben van grotere DJ’s zoals Avicci en Armin van Buuren.

 

Dan als laatste, heb je een eigen rider en zoja wat staat daar in?

Eerlijk gezegd heb ik heel lang zonder rider gewerkt. Maar je merkt gewoon dat je het wel nodig hebt. Tuurlijk kom ik nog maar net kijken. Maar ik wil het wel professioneel op orde hebben. In mijn rider staat eigenlijk niks bijzonders. Alleen het apparatuur wat nodig is om een dikke show neer te zetten. Ik drink ook niet meer tijdens boekingen. Kan ook niet want je bent tenslotte met je werk bezig. Mijn vader is een harde werker in de bouw, die kan ook geen fles Whiskey open trekken tijdens zijn werk, haha! Bij mij staan er dan ook flesjes water ipv dure flessen Vodka. 

 

Click Here For The Dancetour Page!